top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Seasons Lodge - fargerik og rå skjønnhet

I dag reiser vi nordover på østkysten av Zanzibar, - til "Seasons Lodge", som ligger i Pongwe. Det lille familiedrevne, boutique-hotellet tilbyr oss private villaer, omgitt av en inngjerdet, tropisk hage som åpner seg mot havet med fantastisk utsikt over de stadig skiftende blåtonene.


Litt over åtte er vi klar for siste frokosten her på Blue Oyster, og det er litt vemodig, selv om vi gleder oss til Seasons Lodge, som vi har hørt så mye bra om.


Vi tar farvel med et alltid smilende personale, gjør opp for oss og tar noen siste bilder før vi forlater koffertene på trappa utafor Babo-huset kl. 11.


Jeg får også foreviget et vakkert maleri som henger i trappa opp til restauranten. Det er av en ung jente, og kunstneren er Bob Ngaka fra Tanzania. Det er til salgs, og veldig vakkert, men hva hjelper det når kofferten er helt sprengt!


Avreise kl. 11:45, da har Swari tours hentet all bagasjen som skal videre nordover.


Kjøreturen tar ca. 1 1/2 time, inkludert påfyll av cash på en ATM, og underveis er det som vanlig mye å se på.


Denne plakaten langs veien viser noen "kjøreregler" på Zanzibar; hvordan du skal kle deg i Stone Town, når du besøker landsbyer og på stranda. Det handler om å vise respekt.


Vi kjører gjennom et område som brukes til risdyrking. Her har de også hatt et stort malaria-prosjekt, hvor de bruker droner til å spraye rismarkene med organisk silicon. Mygglarvene klarer ikke å komme opp gjennom siliconen og dør, og dermed blir det færre mygg.


Det ligger også tepper på bakken langs veien, og Lene forteller at det er krydder som ligger til tørk, ofte nellik eller kardemomme.


En plass vi må forbi har de en militær-øvelse langs veien, med overnatting i telt. Vaktposter følger med på trafikken, og her er det strengt forbudt å ta bilde.


Seasons Lodge - et intimt sted, bygd på korallklippene

Vi er framme på Seasons Lodge, og vi ser med det samme at her er det spesielt. Vi går inn gjennom en flott, utskjært port i Zanzibar-stil, og kommer inn på resepsjonsområdet, hvor vi samler oss, får en velkomstdrink og litt info, og blir deretter fulgt til bungalowne våre.


Foto: I midten til venstre; Zanzibility."Villa no. 4"

Sigrid og jeg får "Villa no. 4", som ligger på stien langs den gjengrodde pagoden, gjennom de fargerike buskene bortover mot bar-området. Her går vi inn i en blomstrende hage, hvor bungalowene ligger på utsiden, mot sjøen. Det er til sammen ni bungalower, og i tillegg noen rom i huset ved resepsjonen.


En koselig liten vei fører til restauranten og baren, og langs veien ligger alle bungalowene. Vi tar til høyre og går inn i den flotte zanzibarske porten med utskjæringer.


Foto: Nederst til høyre; Zanzibility.


En fantastisk, inngjerdet bungalow, helt for oss sjøl. Gang, med kott til høyre og bad til venstre og så et stort oppholdsrom med kingsize-seng og store, gode nattbord med stilige lamper. Sengene har myggnetting, men det har de vel stort sett her nede. Inn til høyre står et stort skrivebord med speil. Det er bord og stoler inne, og det samme på verandaen utenfor. Her skal vi kose oss!


I hagen er det to solsenger, palmetre og blomster, og i tillegg, en fantastisk utsikt til stranda og havet. Akkurat nå er det fjære sjø og det er utrolig mange, vakre farger som spiller i solskinnet utover på stranda. Dette kommer til å bli helt fantastisk! Vi har en sidedør, og snarvei med trapp ned til sjøen, så vi kan ta raske morrabad.


Felles lunsj i Temple Bar

Det blir fotografering og utpakking før vi samles til felles lunsj i beachbaren kl. 14. Kylling wraps & pommes frites, med nydelige dipper til.Vi flater ut i vår egen hage!

Etterpå har vi tid til en deilig ettermiddag i vår egen, fantastiske, private hage. Vi vil nyte en god hvil på solsengene, med soling og en god bok. Det er det vi ønsker akkurat nå!

Da klokka nærmer seg 16 er høyvannet helt inne og slår mot trapper og fjellvegger. Det er godt at det er god avstand opp til hyttene.


"Happy Hour" mellom 18 og 19

Vi får lyst på noe å drikke og tar med oss bøkene for å se om de er ledig i "sengene" ved strandbaren. Fra det ene slaraffen-livet til neste. Er det ikke det som er ferie da?

Jeg blir liggende å se på det fargerike "taket" over senga! Her har de kledd det med kanga'er i forskjellige farger og mønstre. Dette er et hipt sted og tar meg tilbake til Mexico og strandbarene der. Med sand-gulv overalt mellom solsenger og bar, møbler laget av trær og tilgjengelige materialer. Her er mye vegetasjon og grønt, koselige stier mellom bungalowene og et barområde midt i det hele.


Under senga mi ligger en schäfer og sover. Det er to veldig snille schäfere som hører til familien her på stedet, og som henger rundt der vi er. De passer på gjestene sine...


Et familiedrevet boutique-hotell

Seasons Lodge er et familie-bygd og -drevet boutique-hotell, som tilbyr et sted for deg som vil oppleve den fargerike og rå skjønnheten til Zanzibar, mens du etterlater et lavt karbonavtrykk. Seasons er utelukkende bygget av lokale materialer og utmerket, lokalt håndtverk, står det å lese på hjemmesidene deres. Det er kjempebra! Og da blir stedet litt hipt og enkelt, men veldig, veldig koselig.


Fotos: Zanzibility.


Rundt 19:30 tusler vi "hjem" for å skifte og gjøre oss klare til felles middag kl. 20, som er i området rundt baren. Det har begynt å skumre litt, og vi bruker fotvaskefatet før vi går inn...


En rikholdig middagsbuffet

Vel tilbake er bordene dekket, og buffetbordet står klar. Vi er pyntet i våre fine kaftaner og kjoler. Nå er det bare å forsyne seg av bordets gleder; grillspyd, tunfisk, stekte grønnsaker, salat, ris, kokte poteter, kokos-saus og vårruller med diverse dipper. Det blir nok en hyggelig kveld, som for vår del avrundes rundt 22:30. En begivenhetsrik dag er til ende!


I morra skal vi gjøre noe som jeg har gledet meg veldig til; nemlig det å spise kråkeboller!

Vi skal vandre ut til "The Island", som ligger rett på utsiden her. En fantastisk restaurant opptar mesteparten av den lille øya, i tillegg til noen rom for overnatting. Det blir en virkelig høydare! Det burde du ikke gå glipp av! 😜


Fikk du med deg starten på reisen vår?Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page