top of page

Helse - også en reise...

Jeg har alltid vært opptatt av helse, ernæring og å ta vare på hud og hår, så opp igjennom årene har det blitt testet og utprøvd diverse dietter og kurs, som har vært både nyttige og bra mens de varte. Men noe jeg har vært veldig dårlig på er trening. Det er mitt forsømte kapittel. Et ordtak sier "Man slutter ikke å leke fordi man blir gammel, man blir gammel fordi man slutter å leke".Sanne ord, som kanskje kunne vært overført til "å bevege seg og trene litt".

Det er lenge siden jeg lærte at mange sykdommer starter i tarmen, så det er viktig å fylle opp med de gode tarmbakteriene, og derfor har jeg veldig fokus på det. Tenk at hele 70% av immunforsvaret vårt sitter i tarmene. Hvor viktig er det ikke da å ha overvekt av de gode bakteriene. Derfor er jeg også veldig opptatt av hva jeg putter i munnen, og prøver å lage mest mulig mat fra bunnen. Nå spises det altfor mye ultraprosessert mat, med mange tilsetningsstoffer som de gode bakteriene ikke liker.

For når du nærmer deg de 70, og plutselig oppdager at kroppen ikke alltid henger med og forfallet begynner å vise seg, - ja, da kommer sjokket. Hva skjer'a? Heldigvis er det aldri for sent å ta grep, - selv om det nok er i seneste laget... 

Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
bottom of page