top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

"Sundowner" og bål på Kae Funk

Oppdatert: 2. jan. 2023

Dagen i dag skal tilbringes på den populære stranda på Michamvi Kae, hvor folk strømmer til når sola går ned og bålet tennes. Det er et ungdommelig sted, med "beachbar", DJ og musikk. Akrobatisk show og stort bål på stranda er fast innslag. Det store hjertet som er satt opp, innbyr til fotoshoot og alle solsengene gjør at du kan senke hvilepulsen, nyte dagen og la "humla suse"...

Men først er vi så heldige at vi skal få en omvisning i det selvbygde huset til Merete, som også er i vakre Michamvi. Vi pakker med oss badetøy, håndkle og skift og alt vi trenger for å være en hel dag på stranda.

Vi forlater Blue Oyster og er klare for en halv times kjøretur til vakre Michamvi. Det er alltid mye å se langs veien, og både en iskremsjappe, baker'n og en restaurant passerer vi på kjøreturen vår.


Vi besøker "Swari Bush House"

Michamvi ligger på en halvøy, helt øst på Zanzibar, og ca. 65 km fra Stone Town, omtrent rett over, hvis vi ser på kartet. Omkranset på ene siden av en rekke vaiende kokospalmer og på den andre siden det turkise vannet i Det indiske hav, er Michamvi's strender det du ser først på den paradisiske halvøya. Og akkurat her i bushen har Merete bosatt seg, sammen med sin venn Mustafa. De bygger huset sjøl, det er enkelt, men veldig koselig. Huset er bygget av korallstein, treverk og palmeblader. Fra huset er det kun ti minutter å gå ned til stranda.


Vi blir ønsket velkommen og får smake Mustafa's hjemmelagede mango-juice, som vi nyter på den nybygde uteplassen med skygge for sola.


Merete tar oss med på omvisning, og huset er ikke ferdig, de tar litt av gangen. Et nydelig og fredelig sted, hvor det er godt å slappe av!


I 13-tiden er vi igjen i bussen, som skal ta oss de få metrene ned til stranda.

Skiltet ned til stranda viser vei. Vi nærmer oss KAE Funk og standa... Vi er framme og nå skal vi bare kose oss og nyte livet!


KAE FUNK beach - nok en dag med nytelse

Vi passerer beach-baren og kommer til et område som er satt av til oss. Dette er et hipt sted, med musikk og ungdommer, et veldig "laid back" sted. Akkurat det vi kan trenge i dag!

Vi nyter sola og barens gleder under palmer og pinjetrær, og cheeseburgeren som jeg bestiller til lunsj smaker fantastisk. Dette livet kan vi venne oss til, og kan anbefales, - jeg bare sier det! ;)


Vi nyter det gode liv på stranda Kae, som hører til landsbyen Michamvi , som ligger på nordspissen av Michamvi-halvøya på Zanzibar.

Foto: Øverst til venstre; Tove Arntzen.


Vi må selvfølgelig ta en dukkert her også, og her er det stille og nydelig å bade. Halvøya ligger med utsikt til Chwaka Bay, så vannet er litt roligere her, hvor ikke Det indiske hav står rett på.

"Live in the sunshine, swim the sea, drink the wild air". -Ralph Waldo Emerson.

Etter badet blir det en rusletur langs stranda, og vi besøker flere av masaienes utsalgssteder i andre enden av stranda, mot piren. Det blir litt handel hos Paulo og Simon, og jeg kjøper ferske cashewnøtter av en blid kar som rusler fram og tilbake langs stranda. Det kommer stadig båter som blir buksert inn på stranda og disse dhow-båtene er spesielle, med de store, og mange ganger fargerike seilene.

"The sand may brush off, the salt may wash clean, the tans may fade, but the memories will last forever". -Unknown.

Jentegjengen fra Babo-huset på Blue Oyster; Synnøve, Gro, Inger-Johanne og Sigrid.


Klokka nærmer seg 18, og sola er i ferd med å gla, som vi sier her på østlandet. Det er så vakkert og himmelen spiller i mange farger... Nå er det tid for et gruppebilde, og vi stiller villig opp!

Foto: Zanzibility.


Populært med sundowner og bål på stranda!

Samtidig så har det også strømmet til med folk. Det er tydelig at dette er en plass hvor folk samler seg for å se solnedgangen, danse-gruppa som har oppvisning og bålet som de tenner når sola har gått ned. Det er fantastisk med solnedgangen, og folk strømmer til for å ta bilde av hverandre, eller hvorfor ikke en selfie av seg sjøl! Uansett er det et vakkert minne...


I tiden rundt solnedgang, og før båltenning, er det dansetruppen sin tur.

Foto: Nedest til venstre; Zanzibility.Imens er bålet tent på stranda, og folk trekker nedover rundt bålet. Vi nyter solnedgangen og folkelivet før vi samles og drar tilbake til Blue Oyster rundt kl. 19. Da er det plutselig sekk mørkt! Men musikken og party-stemningen vil nok holde på stranda i Kae i flere timer til...

I morra skal vi få møte kvinnene i fiskerlandsbyen Mtende, helt sør på Zanzibar. De skal vise oss hvordan de lever og arbeider. Der skal vi også på besøk og få servert lokal lunsj. Etterpå skal vi endelig få oppleve "hemmeligstranda" til Lene; Eden Rock, som vi har hørt så mye om. Vi gleder oss! Det kan du lese om her!


Fikk du med deg starten på reisen vår?
36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page