top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Beachdag på Blue Oyster i Jambiani

Oppdatert: 28. des. 2022

I dag har vi dagen helt for oss sjøl, så vi får god tid til å kose oss på dette tropiske paradiset som er Blue Oyster Hotel. Vi må bli litt kjent, vi skal nyte strand og sol, her er to dyktige massasjedamer og ikke minst en morsom kaptein Zapy, som vi kan booke utflukter og snorkling med. Lunsj tar vi i beachbaren eller på en av de mange, hyggelige restaurantene langs stranden. På ettermiddagen skal Asha dele noen hemmeligheter med oss, og i kveld skal vi ha helaften på Demani Lodge med middag og konsert med afrikanske artister. Høres ut som en flott dag!

Jeg våkner kl. 05:25! 😳 Ja, det stemmer. Vi har nemlig satt klokka til å ringe for å få se soloppgangen som vi har hørt så mye om. Litt vilt, men hva gjør man ikke... Vi går opp på den kjempestore verandaen og venter spent. I dag er det skyer, så ikke så mye sol å se, men vakkert er det.

Babo-huset og rommene

Vi er så heldige at alle har fått rom med sjøutsikt! Alle kan nyte soloppgangen fra balkongen eller terrassen og våkne opp til lyden av Det indiske hav. Alle har Zanzibar-møbler laget av lokale materialer, og også de utskårne Zanzibar-king-size-sengene med myggnett er lokale. Zanzibility-damene har virkelig funnet det beste for oss!


Vi fire som bor i Babo-huset har en stor villa for oss sjøl; stort kjøkken og dagligstue, tre soverom, to bad og en stor uteplass inne i huset, med sandgulv, hvor vi kan tørke badetøyet. I tillegg har vi en enorm overbygd balkong oppe i andre etasje. Dette er berre lekkert!


Frokosten venter i restauranten

Vi rekker både kaffe og å komme litt i orden, siden vi er oppe så tidlig, men jeg kjenner det skal smake godt med frokost nå.


I dag deler jeg bord med Tove fra Fredrikstad, og siden vi har den samme "lidelsen", nemlig det å fotografere, blir vi enige om å gå på foto-jakt langs stranda etter frokost. Det er ikke hver dag jeg finner noen som har den samme interessen, og det at vi kan være hverandres "selfie-stang", kan jo også være greit, samtidig som vi har mye å prate om.


Det er en fantastisk utsikt fra verandaen i andre etasje på hovedhuset, og det er veldig spesielt med tidevannet her. Akkurat nå er det fjære sjø, men vannet er på vei inn, og skal være på topp igjen rundt kl. 14. Det er seks timer mellom lavvann og høyvann, så det må en passe på sjøl.


På fotojakt i fjæra

Blue Oyster Hotel ligger fint til på Jambiani-kysten, Zanzibar.


Klokka 09:45 rusler vi av gårde sørover stranda. Jeg skjønner nå hvorfor de har de enorme "påle-gjerdene", og at husene er bygd mye høyere og med trapper opp. Når høyvannet er på sitt høyeste, og det blåser, står vannspruten langt opp i trappene.


Det er motiver over alt langs vår vandring; vakre skjell, skarpe skjell, gamle båter som er slitt av tidens tann. En kvinne plukker tang, en annen bærer tang-sekken sin hjemover, på hodet.

Det er mange som har sin jobb her ute; med å plukke skjell, samle tang og tare. Kvinnene er flinke til å utnytte det de finner, og vi ser tare-farmene langt, langt der ute på lavvann. Det er kilometer på kilometer med sand og langt til revet i det fjerne.


"Hakuna matata" - "Jambo" - "Pole pole"

Og vi er absolutt ikke alene på vår strand-vandring. Her er det folk som rusler, i alle aldre. Flere masaier har også sin arbeidsplass her langs stranda, de selger suvenirer, smykker og strand-kaftaner. Noen av dem er ganske pågående, de vil nok gjerne prate, og prøver seg med "hakuna matata", "jambo", "pole pole" ("ingen problem", "hei","ta det rolig").


Vi har tatt med badetøy, men finner ut at vi ikke vil legge fra oss sakene på stranda, og siden det er ganske så varmt, tar vi oss en pause og får oss noe å drikke på en masai-bar i steden.


Foto: I midten til venstre, og i midten nede; Tove Arntzen.


Det blir en kald "mock"- drink m/ingefær og nellik på meg (TSH 8.000), og vi nyter stillheten under stråtaket og ser på de få som passerer. Etter en god hvil snur vi nesa hjemover, for nå vil vi bade...

Nå ligger ikke lenger fiskebåten hans på land, så snart er han klar for en tur ut...


Zanzibar - Afrikas beste strand-destinasjon i 2022!

World Travel Awards kåret Zanzibar til Afrikas fineste strand-destinasjon 2022, og her er vi!

Zanzibar er kjent for sine uberørte strender og slo flere andre populære steder, som bl.a. Cape Town og Sham El Sheik i Egypt. Vel fortjent!

Vannet på vei inn, og vi lar oss ikke be to ganger... Her er det bare å kaste seg uti og nyte!

The ocean stirs the heart. Inspires the imagination and bring eternal joy to the soul". - Robert Wyland

Alle fotos: Tove Arntzen.


Ingenting er bedre en å duppe rundt i det turkis-grønne vannet som er superbehagelig, og det hører til sjeldenhetene at vi kommer opp i temperaturer som her, hjemme i Norge.


Zanzibar har et behagelig klima året rundt. Akkurat nå er vi på slutten av sommeren (juni til september), og det er litt kjøligere enn på det varmeste, så gjennomsnitt-temperaturen på dagen ligger på rundt 25 grader. Men det er sol hele dagen, så det blir veldig varmt likevel, men her ute ved kysten er det luftig, med den svalende vinden.


Avslapning og lunsj utenfor Babo-huset

Det er kort vei til solsengene her, så det er bare å spasere rett utenfor og finne seg enn plass. Men vi må bort i baren å bestille lunsjen, og nå etter badet skal det virkelig smake med litt i magen.

Foto: Øverst til høyre; Zanzibility.


Det blir "chickenfingers w/pommes frites", med rødkål og gode dressinger. Skal si det smaker!


Vi nyter soltimene, leser, prater og koser oss. Også får vi besøk av Happy, den lille fire-åringen som er her med masai-mamma'n sin. Mora hennes, Rajsa, selger smykker ho lager og litt andre suvenirer, og har fast utsalgssted på "stien" bort til hovedhuset, og Happy er veldig sosial og kommer ofte bort.


Innføring i afrikansk hoftedans

På ettermiddagen kommer Asha for å ha litt kurs med oss; innføring i afrikansk hoftedans, noe som skulle vise seg å ikke være så enkelt da du egentlig kun skal bruke lårene. Ho forteller også mer om oud-røkelsen og om hvordan de bruker den i hennes kultur, og det er også hemmelige bruksområder som kun er forbeholdt gifte kvinner, noe som frambringer mye latter.


Helaften på Demani Lodge

Dagen avsluttes med middag og konsert med afrikanske artister på Demani Lodge. Et skikkelig kult sted, i en hage, med sandgulv og plattinger, basseng og discomusikk. Middagen i kveld er stående buffet med mye forskjellig, god mat. Kvelden avsluttes med flammeshow ved bassenget. Første busslasten går tilbake til hotellet i 22:30-tiden, og i kveld er det veldig vind nede hos oss på Blue Oyster. Det indiske hav står rett på!


Skal si dagene er spennende her nede, og i morra skal vi til Michamvi, til en liten halvøy litt nordover på østkysten, hvor Merete har bosatt seg. Etterpå skal vi tilbringe resten av dagen på solsengene på "Kae Funk", og etterhvert få med oss solnedgangen og det yrende folkelivet før vi drar tilbake til Blue Oyster. Les om det her!


Fikk du med deg starten på reisen vår?158 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page