top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Nærmere "Edens Hage" kommer vi ikke...

Oppdatert: 5. des. 2020

Nå går reisen videre til "Sachne", som ligger i nedre Galilea, og sies å være et av de vakreste stedene i Israel. Noen mener GanHashlosha nasjonalpark er den opprinnelige beliggenheten til Edens Hage. Og det er vel kanskje ikke utenkelig, - iallfall er det ikke vanskelig å se for seg det...Vi er gode og mette etter lunsjen, men da Stefan spør om det frister med en utflukt til en varm kilde hvor vi kan bade, er vi såklart med på det. Klokka nærmer seg to, men det er ennå noen timer til solnedgang, så vi er kjempegira. En snau halv times kjøring fra Nasaret, og vi er framme.


Sachne - et naturlig badeland

Det som møter oss er litt av et syn. Vi ser inn i en vakker "hage", flere basseng med klart, blått vann, omgitt av grønne plener og skyggelagt av frodige trær og mange palmer. Dette stedet heter Sachne på arabisk, og det betyr "varme kilder". Og de kildene de holder ca. 28 grader året igjennom, så ikke rart det er et populært sted å reise til.Bassengene her får vann fra en kilde/oppkomme under parken og stedet er nå et naturlig badeland hvor familiene drar til og koser seg på fine dager. Dette er en populær bade-destinasjon året rundt. Bassengene ligger flere plasser ned igjennom parken, via Amal-bekken, over fosser og danner naturlige boblebad.


Akkurat nå virker det som det er litt lite vann under fossen, for det pleier å være basseng her også, som renner videre nedover. Det kan vel ha noe med årstiden å gjøre, for det er kaldt i Israel akkurat nå, så det kommer nok flere folk hit når det er varmt og godt i været.Det er så vakkert her, at Time Magazine engang utnevnte GanHashlosha til en av de vakreste parkene i verden! I tillegg til å være vakker, ligger det også et middelhavs-arkeologisk museum her. Muséet har en utstilling av sjeldne greske verktøy, funnet i den nærliggende Bet Shean-dalen, samt gjenstander fra Egypt og Persia, og en utstilling om etruskerne.Vi nøyer oss med et bad og slapper av på gresset i sola, mens noen av oss utforsker området med kamera. Da vi oppdager at det er en kiosk på stedet, blir det fristende med en iskrem i tillegg, og praten går livlig.Stefan forteller at ikke langt herifra ligger fjellet Gilboa, hvor kong Saul møtte filisterne 400 år f.Kr. Ved foten av dette fjellet, ligger også Harod-kilden. Stedet hvor Gideon skulle velge ut 300 soldater (av 10.000). Og måten de drakk vannet på; enten ved å legge seg ned og grådig drikke, eller om de tok vann i hånden og lepjet i seg, det var måten de ble utvalgt på. Det var den gang de blåste i steinbukk-horn for å samle troppene. Morsomt å vite at det var her i nærheten.


Plutselig er kl. 15:30 og vi må tenke på hjemturen. Det har vært en deilig og avslappende ettermiddag, og det er lett å skjønne at dette er en populær plass å reise til. På vei ut av parken oppdager jeg "kenguru-parken". Iallfall er det mange kenguruer innenfor gjerdet ved parkeringsplassen. De hører vel ikke til i dette landet, så det er nok en type attraksjon for barnefamilier.Vi passerer byen Tiberias, og er tilbake på Maagan-kibbutzen før solnedgang, så endelig rekker jeg å ta en runde på plassen, så jeg får foreviget dette vakre stedet ved Genesaretsjøen. Her har vi bodd i fire netter nå, og vi har ikke oppholdt oss så mye her på dette fine stedet, - men så var det vel heller ikke meningen. Vi skulle jo se oss om på de historiske og kjente stedene.Maagan Eden - et familievennlig sted ved Genesaret

Stedet ligger helt sør i Genesaret-sjøen, og har en fantastisk oversikt, der den ligger på en bakketopp med utsikt over sjøen. Denne kibbutzen har basert seg på utleie-virksomhet, med overnattinger til familier og grupper. Her er små, hyggelige hus, med stue/kjøkken, bad og soverom. Husene ligger på rad og rekke nedover mot sjøen. I tillegg til felles spisesal, en stor resepsjon/lobby og bar med sittegrupper, er det et stort badebasseng med aktiviteter for store og små.Dette er et fredelig sted ved Galilea-sjøen som har en fantastisk stemning og atmosfære. En stor hage, med plener og nydelige trær, busker og blomster av mange slag.


Det blir en rusletur langs stranda før mørket siger på, og det er virkelig stemning her med det spesielle lyset, i det sola forsvinner i vest og himmelen ikler seg fargeskalaen fra rosa, oransje og over til det nesten lilla. Magisk...Jeg setter meg ned ved sjøkanten og tankene vandrer tilbake til historien som fant sted her for 2000 år siden, den gang Jesus og disiplene hans reiste rundt, fra by til by. Tenk på alt de opplevde, og fikk være vitne til... Tenk om jeg hadde fått vært med dem, - hvordan hadde jeg taklet det tro? Det er lov å drømme...Plutselig er sola borte og mørket kommer sigende. Jeg er tilbake i nåtiden, og må forte meg å skifte til den siste middagen. I kveld blir det allsang-kveld og avslutning på en fantastisk reise til dette hellige landet. Jeg føler at jeg har opplevd utrolig mye, og jeg må nok bruke lang tid på å fordøye dette, - men jeg tar gjerne turen igjen. Takk til Skjærgårdssang og Gulsrud Reiser for en flott opplevelse!


Men jeg drar gjerne tilbake! Neste gang kan jeg oppleve nye ting, - med "nye" øyne. Og nå kjenner jeg landet litt bedre enn jeg gjorde før jeg dro, - så kanskje jeg da vet hva jeg skal lete etter?Fikk du med deg starten på reisen vår?

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page