top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

En dag langs stjernene...

Oppdatert: 17. jan. 2021

Hollywood, onsdag 27. februar 2002


I dag skal vi gjøre alt og ingenting, - så deilig! Bare rusle rundt i Hollywood Boulevard og se om vi finner noe spennende... Hvem vet; -kanskje vi ser en "stjerne" også?

Det er faktisk noen ledige stjerner her!

I dag sover vi lenge... Det er nok "dagen derpå", og reaksjonen etter en lang og veldig slitsom dag på mandag, kommer ofte et par dager etterpå. Vi våkner ikke av oss sjøl og blir vekket av at Mara banker på døra kl 10:00; "Loom selvice! I'm so solly to wake you up". På utsiden står Mara og unnskylder seg, men vi er kjempeglad for at ho kom. Vi skal jo ut å oppleve Hollywood!


En dag omgitt av "stjerner"

Det blir frokost på "Shelly cafe" i dag også, men dette blir kjempedyrt i lengda, så vi må prøve å finne på noe annet i morra. Så er det tid for å promenere "Hollywood Boulevard", for å ta noen bilder og se på alt dette som Hollywood er kjent for; hånd- og fotavtrykkene med signaturer og selvfølgelig alle stjernene, som kjente skuespillere og artister har fått sitt navn på opp igjennom årene.


Utenfor "Chinese Theatre" finner vi hånd- og fotavtrykkene. Her er det mange "kjentfolk"som har satt sine spor. Mens vi står der og kikker kommer en gutt som deler ut rabatt-billetter til "Universal Studios", og som sier han kjenner oss igjen fra i går. Han spør om vi ikke har annet å gjøre enn å gå her? Lene sier at vi faktisk bor her, og da beklager han og sier det var ment som en spøk. Men hvorfor kjenner folk oss igjen hele tiden?

"Hollywood Gateway" - kvinnestatuen - i Hollywood Boulevard.

Kvinnestatuen og Roosevelt Hotel

Vi rusler ned hele boulevarden på vår side av gata, og vil ta andre siden tilbake. Helt nederst i gata står kvinnestatuen; "Hollywoods fire kvinner", men det offisielle navnet er "Gazebo gateway". Statuen er av rustfritt stål, hvor Mae West, Anna May Wong, Dolores Del Rio og Dorothy Dandridge står i hvert sitt hjørne. På toppen troner Marily Monroe og det hele er omgitt av et mosaikkbellegg av granittfliser.

En pust i bakken sammen med Charlie Chaplin.

Dama som har Clark Gable over senga

Vi går innom det erværdige "Roosevelt Hotel", hvor det henger bilder fra tidlig på 20-tallet og oppover, og her er det mange kjente skuespillere å se på. "Clark Gable was a really handsame man", sier jeg til en gammel, fin dame, som studerte bildet hans nøye. "Yes, I know, - I have him right over my bed in my bedroom", var svaret jeg fikk.


Hotellet hvor den første Oscar-utdelingen fant sted i 1929!

I følge Wiikepedia er Roosevelt Hotel et historisk hotell i spansk stil, som har adressen 7000 Hollywood Boulevard i L.A. Navnet har det fått fra Theodore Roosevelt. Det åpnet første gang 15. mai 1927, og det kostet 2,5 millioner å bygge dette 12 etasjers bygget, som har 300 rom og suiter. Her ble den første Oscar-utdelingen avholdt i 1929, i hotellets ballroom. Men det ble med denne ene gangen, da det kun var plass til 250 gjester her.

Lene finner "stjernen" til sine favoritt-artister; The Carpenters.

Vi rusler nedover, kjøper noen kort, nye filmer til kamera og betaler billett for å komme inn på "Ripleys - belive it or not!?" Et museum med rariteter fra virkeligheten, illusjoner, sjeldenheter og ting du ikke tror er sant fra John Ripleys eventyrer og oppdagelser. Disney-butikken er vi også innom.


Stress med flybillettene

Reisebyrået vi skulle innom, skulle ifølge Ewa ligge her i gata, men vi har trålet opp og ned uten å finne det. Vi begynner å bli nokså sultne og drar på senteret vårt og kjøper hver vår is og pepsi. Helt utrolig, men prisen er nesten 100,- kroner! Vi nyter isen utenfor hotellet vårt, og jenta fra resepsjonen kommer ut med beskjed; "Genti har ringt! Ring tilbake ASAP!" Men det er ikke så enkelt. Vi ringer tilbake hele ettermiddagen og kvelden, men det er alltid opptatt, og vi får beskjed "call again later". Vi sjekker mailen min for å se om det er noe fra Ewa. Det er det, hele fem mailer, og alle gjelder flybillettene og hjemreisen. Vi må ringe hennes agency-kontakt, som venter på å høre fra oss. Men det er ikke så enkelt, for vi kommer aldri igjennom... "I'm busy with another client", er alltid svaret vi får. Hva gjør vi? Flybilletten stresser meg. Jeg ringer Ewa og sier at vi ikke kommer igjennom til hennes kontakt. Ho har et nytt forslag; prøv websiden til "cheapticket" og søk selv. Ho gir meg nummeret og ber meg ringe dem etter at vi har funnet noe vi synes er ok. Innimellom prøver vi Genti, men intet resultat.

Vi spør "Mala" i resepsjonen om det er mat-butikker i nærheten, og det viser seg å være oppover mot der vi var den dagen vi kom. Vi går dit for å handle, så det skal bli litt billigere frokost for oss her. Oppdagelsen av at vi var helt oppe ved "Hollywood Hotel & Hostel" den dagen vi kom, er helt utrolig! Uten å se det i mørket, var hotellet rett over gata! Men nå er vi bare glad til, for det er "raringer" overalt der oppe.


Vel hjemme varmer vi oss noe i micro'en på hotellet. Ringer Ewa og sier vi fant noen rimelige billetter, men det var avgang altfor sent på kvelden. Vi får adressa til reisebyrået i området, og vil prøve det i morra. Vi steller oss for å gå ut igjen, og legger igjen beskjed til Genti i resepsjonen, i tilfelle han skulle ringe igjen.


Hollywood WaxMuseum kan ikke måle seg med Londons

Inne på Chinese Theatre kjøper vi kinobilletter til premieren på "A beautiful mind" i kveld kl. 10:20 p.m. Deretter drar vi til Hollywood WaxMuseum, men det er en liten nedtur. Vi har vært på vokskabinettet i London, og syns de var mye flinkere med kopiene av kjendisene.


WoxMuseumet var en liten skuffelse. Vi syns Vokskabinettet i London er mere tro mot originalene. Her The Beatles.

Før vi avslutter kvelden går vi innom "Green Earth Café", hvor en svensk jente er innehaver. Cappucinoen er fantastisk, og jenta forteller at ho ikke har vært hjemme i Sverige på fem år.


"Et vakkert sinn" i Manns Chinese Theatre

Så bærer det til kinoen, og premieren på filmen vi hørte om på gata i går. Det er en fin film, drama, og med Russell Crow i hovedrollen. Han spiller en matematiker som blir schizofren og innlagt på psykiatrisk avdeling. En god og tåredryppende film, men det skal ikke så mye til for mitt vedkommende.

Lene er klar for "A beautiful mind" på Manns Chinese Theatre.


(I ettertid leste vi i avisene hjemme i Norge at filmen stakk av med flest priser under Golden Globe-utdelingen. Hjemme i gamlelandet var det premiere 1. mars. Filmen fikk Golden Globe-prisen for beste drama. Crowe vant også prisen for beste dramaskuespiller. I tillegg ble det pris for beste birolle og filmmanuskript.)


Veien hjem er heldigvis kjempekort kl. 00:30, og jeg skriver noen få mailer til de hjemme før jeg finner senga. Genti har sendt mail og sagt han kan bli med på Universal Studios i morra, og vil ta en tur til oss i kveld etter jobben? Har han vært her tro?Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page