top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

I lånt BMW til "filmbyen"

Oppdatert: 17. jan. 2021

Hollywood, torsdag 28. februar 2002


Dette blir en spennende dag! Vi skal se igjen Genti, vår gode venn fra Albania, som vi ikke har sett på fem år. Og, - vi skal til Universal Studios, filmstudio og temapark, hvor vi kommer bak kulissene og får se hvordan filmene blir laget.

Dagen starter med et brak og mye skravling på italiensk fra naborommet. Naboen prater i telefon, og det er ikke måte på hvor mye temperament, og hvor høyt og hissig det kan bli når en italiener hever stemmen. Her er det iallfall bare å stå opp.


I dag blir det frokost på rommet, så jeg går bare ned i "kjøkkenkroken" og henter kaffe til oss. Det var egentlig ganske avstressende og koselig... Og mye billigere...


Flybillettene er i boks!

Så bærer det rett til "Picadelly Travel & Tours", som vi nå finner kjapt og greit, og vi er spente på om de kan hjelpe oss med hjemreisa. Vi er heldige. Karen bak skranka finner et KLM fly som går torsdag 7. mars kl. 03.50 p.m. fra LAX, og vi lander på Gardermoen 03:30 p.m. fredag. USD 598,- pr. person, - noe vi aksepterer omgående. Da vi skal betale kommer flyskattene i tillegg, men det er jo mulig det hadde kommet i tillegg på "cheaptickets" også. Jeg betaler med visakortet og vi kan hente billettene neste dag. Så greit, - og ikke minst deilig! NÅ trenger vi ikke å gruble mere på det...


Tilbake på "Liberty" går vi rett inn på pc'en og inn i mailboksen. Gir beskjed til Ewa at flybillettene er ordnet! Vi lurer veldig hva vi skal gjøre med Genti, og prøver å ringe han igjen og igjen. Plutselig kommer jeg til svarer'n og jeg legger igjen en beskjed om at vi venter på han i dag og kommer til å være rundt hotellet, men at vi nå går til "senteret" for å ta noe mat. Er tilbake om en times tid! På "Rickie's Nightbourhood" treffer vi igjen Karen, som husker oss fra første kvelden og sier: "Hi girls, - long time no see".


Mette og fornøyde er vi tilbake i 14-tia, og slapper av på rommet. Litt over 3 p.m. kommer jenta i resepsjonen springende og sier det er telefon til oss. Det er Genti. Han er fremdeles på skolen, men skal bare hjem og skifte. Så om en time er han hos oss. Om det er greit!?


Endelig kommer Genti

Vi gleder oss, og går for å skifte og stelle oss. MEN, en time blir til tre, enda vi ikke er i Albania. Da har vi venta ute, nede, i vestibylen, vast fram og tilbake i gangen og til slutt nesten gitt opp og gått på rommet igjen. Jenta kommer igjen, og sier: "You have a visit"! Og der står Genti, akkurat som før, men med litt ny stil, han har blitt litt mere mann og har rukket å bli veldig "amerikaner", i hvert fall på utsiden. Men like blid og hyggelig som alltid.


I lånt BMW til "filmbyen"

Klokka har blitt 7 p.m., så det er ikke så mye vi rekker, men han vil vise oss Universal Studios. Han har lånt en svart BMW av en kamerat, og kjører verdensvant og sikkert oppover i fjellsiden bak Hollywood.


Vi prater om løst og fast, og han forteller at han har det veldig bra, trives godt og kan gjerne tenke seg til å bosette seg her. Han liker travelheten og livet. Han har flyttet til "University of California", studerer nå til dataingeniør, og har to år igjen av utdannelsen. Han startet på tannlegestudiet i 1998, men jeg visste at han hadde sluttet og begynt på noe annet. Nå bor han i et eget hus i et ganske rikt strøk, sammen med fire andre gutter, så det er fredelig og stille. Han viser tydelig at han syns det er like moro som oss, å treffes igjen.


The "Gateway" - inngangsporten og uteområdene

Vi kommer fram, og det har blitt kveld og mørkt som en sekk. Aktivitetene stenger snart, så vi blir enige om at vi ikke bruker penger på billetter, men at vi heller kommer tilbake i morra i stedet. Vi rusler rundt i "The Gateway", kikker rundt i butikker og tar dårlige kveldsbilder av oss selv foran neonplakatene. (Du må huske på at i 2002 hadde vi fortsatt kamera-ruller med kun 36 bilder pr. rull, og vi måtte bare ta en sjangs på at bildene ble bra.)


Kamerabildene tatt i 2002 var noe annet enn dagens mobilbilder, og du måtte ta en sjans på at bildene ble bra.


Nuddel-middag på kinesisk

Vi ender opp med middag på en kinesisk restaurant, som forøvrig smaker veldig godt. Etter maten får vi små "lykkekaker", og inne i min ligger en lapp hvor det står; "Appriciate the caring people who surround you".


På IMAX kino ser vi på "Beauty & The Beast". Filmen er slutt ca. 23:30, og vi drar nedover til byen igjen. Før Genti kjører oss hjem, tar han en liten kjøretur ned Sunset Boulevard og Sunset Strip. Vi snur like før Beverly Hills og drar tilbake. Så litt før midnatt er vi tilbake i Orchidé aveny, og vi sier godtatt til Genti som skal jobbe fra 16-22 i morra. Han vil muligens ta en tur etter jobb i morra, bare for å si hei og ta en kopp kaffe. Han har invitert Lene ut lørdag kveld, og søndag har han fri, så da lurer han på om vi vil være med en tur til San Diego, og ta kystveien tilbake. Det vil vi mer enn gjerne. God natt og takk for en koselig kveld!

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page