top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Proteas Blu Resort - en ren nytelse

Oppdatert: 6. jan. 2022

Den greske øya Samos er full av gode muligheter for overnatting. Valget er ditt; om du vil leie hus, bo på hotell, om du vil bo på budsjett, middels eller ren luksus. Vanligvis velger jeg midt på treet, eller gjerne enkelt for å komme innpå lokalbefolkningen, men denne gangen ble det godt over gjennomsnittet, og jeg angrer ikke. Det var en positiv opplevelse.


Jeg vet jeg kunne kost meg mange steder, og det behøver ikke være noen luksusplass, men hotel Proteas Blu Resort***** var i pakken vi kjøpte fra Tui, og det viste seg å være et supert valg. Jeg gjør alltid reasearch før jeg bestemmer meg for å reise til et sted, og det også denne gangen. Det er halve reisen for meg, at jeg leser meg opp, hører hvordan andre er fornøyd med stedet, sjekker hvilke muligheter stedet har, restauranter i nærheten, badestrender, hvor langt det er til nærmeste by, transportmuligheter osv. Dette stedet var i øvre skikt, så spenningen var stor da vi ankom for å være en uke, siste charter-uken de hadde åpent for sesongen, nemlig fra 01. oktober.


Velkomstdrink og hyggelig betjening

Vi kjenner vi er velkomne med det samme vi kommer trillende med koffertene inn til inngangen. En smilende portier tar i mot oss og spør hvor vi kommer fra. Han frigjør oss fra koffertene og sier han setter dem på rommet. Imens går vi til resepsjonen, blir ønsket velkommen og blir bedt om å fylle ut papirene, samtidig med at velkomstdrinken venter i baren. Vi fyller ut papirene, nyter drinken og den vakre utsikten mot sjøen mens vi ser et stort cruiseskip seile forbi. Tiden går, en stor gruppe kom rett etter oss, så vi skjønner at dette tar tid. Men hva skjer, - jo, bartenderen kommer og spør om vi vil ha en drink til? "Ja takk", sier damene fra Norge.

Rom nr. 212 - topp standard!

Rommet vårt ligger en etasje ned, så vi kan ta trappene. Alle rommene inne på selve hotellet har hav-utsikt, og vårt rom ligger helt på enden av bygget, men det positive er at det er nytt og lekkert. Fargene går i hvitt og lime, rommet er passe stort og det har et kjempestort baderom med både dusj og badekar. I tillegg til eget avkledningsrom med garderobe og vasker, med speil og vindu inn til hovedrommet. På skrivebordet venter en velkomstgave på oss; en flaske av stedets hvitvin, fire bananer og to flasker vann, pent dandert i en trekasse. Dette er superbra!


Et fantastisk og riktholdig frokostbord!

I toppetasjen på hotellet finner vi restaurant "Panorama" hvor de serverer frokosten. Og det er ikke hvilken som helst buffet. Oj, sann - her er alle slags retter; både varme, kalde, mange kaker, frukt og yoghurt. Alle, absolutt alle må være fornøyd her!


Vi finner et bord ute på verandaen og nyter utsikten over Egeer-havet og koser oss lenge. Er du tidlig ute kan du få med deg den fantastiske soloppgangen over Tyrkia.


Denne buffeten er så rikholdig at det går greit for meg og lavkarbokostholdet mitt også; bacon og egg i flere varianter, pluss salat og stekte grønnsaker, friterte løkringer og oliven. De kommer rundt og serverer kaffe (og den er supergod), du kan få ferskpresset juice og belgiske vafler hvis du ønsker det.


Tid for litt sightseeing på resorten!

Dette hotellet er et luksuriøst bosted. Stedet har 18 års grense og er for voksne & venner. Så det betyr at her er stille og rolig. Hotell-komplekset ligger i en skråning ned mot sjøen, og nesten helt oppe ved veien ligger hotellet, hvor frokosten serveres i topp-restauranten. I tillegg ligger gourmet-restauranten "TT2 Theory" på utsiden av baren, bak resepsjonen. Hotellet har mange rom, som ligger litt i etasjer nedover skråningen.


Nedenfor hotellet ligger bungalow'ene, og alle har veranda som ligger mot sjøen. Helt nederst mot sjøen ligger "Blu Suites", og de er skikkelig lekre og har egne, små svømmebasseng på terrassen, med vegger mot naboene. Her er det ikke spart på noen ting.

Fra hotellet og ned til sjøen går det små veier, og innimellom er det plantet trær og busker og bougonvillaene henger over hus og veier og lyser imot oss i all sin prakt. Dette stedet er virkelig vakkert.


Vi nærmer oss stranda på små koselige stier med steinlagte heller, men her er også trapper. Nedenfor alle bungalowene ligger restaurant "Simplicity" og "Lush Pool Bar". Her kan du spise en bedre middag etter en lett lunsj, nyte noen gode timer ved poolen med en god bok og noe godt i glasset. Vi endte gjerne opp her etter noen timer på stranda, spiste litt og slappa av ved bassenget før vi gikk på rommet for dusj og mere avslapning.

På veien gjennom dette pool-området og nedover stien ligger enda en restaurant; "Thala Sea Fish & Oyster". Det er en a-la-carte-restaurant, som er en gammel båt, med utsikt over bukta og fjellene. Her serverer de bl.annet ferske skalldyr i sommersesongen. Nå i oktober var den stengt, så det er nok en sommer-plass.


Stranda - "No Worries Beyond this Point"

Vi er nede ved stranda, eller skal vi si strendene, for her er to private strender og ingen gjennomgang for andre. Her er det mange plasser å slenge seg ned på, både vanlige senger, runde madrasser med plass til to, tykke gode senger som henger i wire med stråtak over og en skyggefull plass, hvis du føler at du har fått nok av den brekende sola. Her sier vi et stort WOW! For en plass, vi står der målløse og bare ser; hvilken skal vi velge?



Vi finner vår favorittplass på den innerste, minste stranda, med dobbeltsengene som duver lett og stråtak som god beskyttelse for sola. (Det kan også rulles vekk hvis det er ønskelig.) Vannet er veldig salt og perfekt varmt! Her tilbringer vi mange formiddager i stillheten og bølgeskvulpet. En nydelig og fredfull plass.


Og det beste med dette stedet er at solsengene ikke kostet noe, og derfor er det heller ingen som kommer tidlig og legger fra seg håndklær for å sikre seg senga! Det er plass nok til alle! (Men det er jo sist i sesongen nå, så det er vel noe fullere her til vanlig.) Og et ekstra pluss var at du bare trykker på ringeklokka på sengestolpen når du ønsker noe fra baren. Da kommer de gående og tar bestillingen og få minutter etter kommeer is-frappen eller hva du måtte ønske. (Det eneste jeg savner her er muligheten til å kjøpe en enkel toast eller en salat.)



Men det er jo lurt å bevege seg litt også, så de fleste går til restauranten ved poolen og tar enn lunsj eller middag. Eller tar en tur og koser seg på den hyggelige "Cavo Pountes Beach Bar".


Er du skikkelig sliten etter en dag på stranda eller du er litt dårlig til beins, er det supre her, at i bunnen av bakkene henger det en telefon direkte til resepsjonen. Ring og du får skyss med en golfbil! Smart og fantastisk!



Om du ellers har noe ledig tid kan du spille tennis eller bevilge deg litt nytelse på "Adam & Eve SPA" som tilbyr alt av velvære, i tillegg har de badstue og boblebad.


Overraskelsene hver dag var et pluss!

Jeg hadde lest på forhånd om overraskelsene som kom hver dag etter at stuepiken hadde ordnet på rommet, for de kommer hver dag, hvis du henger ut skiltet. Men for å være ærlig trodde jeg det var forbeholdt suitene, - men nei, det var for alle det. Og det var virkelig et pluss!


Første dagen får vi et rabatt-kort på 30% på en behandling på "Adam & Eve", samme rabatt i gavebutikken og 50% på en drink i baren, i tillegg til 1 liter vann. Senga var fint pyntet med roser på hver side. En dag får vi fotlenker med blå stein, en dag likør og frukt, en annen to snaps-glass og raki i en mugge + nøtter og alle dager får vi vann. (Vannet må du også kjøpe med deg fra byen, for en kan ikke drikke vannet fra springen.) Den siste overraskelsen var to t-skjorter med inskripsjonen; "This is not a goodbye, - but a sea you soon!" Dette er lurt, tenker jeg, - de vet hva de gjør!


This is not a GOODBYE, BUT A "sea you soon" @proteasbluresort.

Siste frokost og farvel for denne gang!

Jeg må innrømme at jeg var spent, hotellet skulle stenge for sesongen samme dag, så dette var den siste frokost-buffeten. Ville den være dårligere og mindre å velge i? Men nei, - alt var som det pleier. De som presser fersk juice for deg, står der med appelsinene og karen bak vaffel-pressa sto klar for dem som ønsker vafler. Dette er bra, og er virkelig et hotell å anbefale videre! Vi kommer gjerne igjen!


Ønsker du å lese om reisen vår til Pythagorion og Samos, les her!


Her kan du lese om rundturen vår på Samos, og få tips til hva du kan se.






















Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page