top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Med spisepinner på sushibar i Pasadena

Oppdatert: 17. jan. 2021


Hollywood - Pasadena, lørdag 2. mars 2002


En spennende dag, hvor vi skal møte Eva og bli med henne til Pasadena - byen som er kjent for sine"Rose-parader".

Så er dagen kommet for å møte Eva, som jeg har kjent fra 14 dager før jeg dro hjemmefra. Vi har holdt kontakten underveis via email. Ho har virkelig engasjert seg for oppholdet vårt i Hollywood, og syns hotellet vi hadde valgt var så dårlig at ho mente at vi heller burde bo hjemme hos henne mens vi var i L.A. Men vi sto på vårt, og det endte jo godt, for hotellet som vi til slutt fikk, ligger super-sentralt med kort vei til det meste.


Etter en dusj og frokost på rommet, går vi for å hente flybillettene våre. De er ikke klare, så det blir en kaffe på "Green Earth" før vi endelig får våre billetter og forter oss hjem. Vi er litt etter skjema, så kanskje Eva har kommet allerede? Det har ho, og vi hilser på en blid og hyggelig, liten dame og ikke typisk amerikaner, men det er jo ikke så rart siden ho jo er en blanding av meksikaner og marokkaner.


Pasadena - byen med "Rose parades"

Ho har invitert oss til sin by, Pasadena, og gleder seg til å vise oss byen som hun elsker. Pasadena har rundt 137.000 innbyggere, og ble etablert i 1874. Byen er kjent for sin årlige "Rose parade" hver 1. nyttårsdag, og er en 130 år gammel tradisjon. Det er et slags blomster-karneval, hvor de har forskjellige tema hvert år.


Eva kjører selv, og har bilen parkert rett utenfor. Det er en kjøretur på ca. 40 minutter. Først drar vi til hennes hjem hvor vi treffer mannen hennes, Koji, som er japaner. En veldig koselig kar, som er glad i å prate, men det er litt vanskelig å forstå hans engelsk. De forteller at de traff hverandre på Hawaii, og har nå vært gift i 11 år. De bodde først i San Diego, men har nå bodd i Pasadena i noen år. Han blir med og de viser oss byen sin, som de er veldig stolte av.

Sammen med våre nye venner; Eva og Koji, på kaffebar i Pasadena.

Første gang på sushi-bar

Vi drar på "A float Sushi Japanese Restaurant", hvor vi får smake på sushi for første gang; "California Roll", maki og soyabønne-suppe. Vi bestiller også Chicken Teriyaki og "Green tea icecream" til dessert. Det smaker aldeles fantastisk! Og dette er den beste isen vi har smakt noensinne!

Etterpå går vi i Pasadena City-senter, et shoppingsenter nokså likt det vi har i Hollywood. På ettermiddagen drar vi på kino og ser "The Big, Fat Liar", og etterpå drar vi hjem til Eva og Koji igjen, hvor vi får "sjasmin"-te, som de sier vi trenger for å fordøye maten. Vi må fortelle om reisen vår, og ho forteller om reise-firmaet sitt og hjemmesiden ho jobber med. Det er koselige folk og tiden går fort, og plutselig er kvelden gått. De kjører oss hjem til Hollywood i 21-tiden, og vi lover å ringe dem før vi drar hjem til torsdag.


Genti gir lyd fra seg

Innenfor døra vår ligger det lapp; "Genti called @ 1 p.m. Please call him today!" Vi forter oss ned for å ringe, men han ringer i det vi går ned. Han jobber til 10 p.m., men vil ta en tur etterpå. Er det ok? Klart det! Vi går på Mac'ern og spiser litt imens. Vi rekker også å sjekke mailboksen og begge har fått mail fra Kjell-Morten, og det er super-koselig. Vi prater litt med den italienske gutten som er med i "mafia-gjengen" fra Italia. De er egentlig veldig hyggelige.


Tilbake til 60-årene på "Mels drive-in"

Genti kommer og vi drar på "Mels drive-in", hvor vi avslutter kvelden. En populær "gammel" spiseplass i beste Hollywood-stil, "Where the locals meet to eat!", som det står øverst på menyen. Genti forteller at alle stjernene kommer her utpå natta, etter filming og opptreden. Her er det gjennomført gammel stil, fra 50-60-årene, med jukeboxer og hauger med sort-hvitt-bilder på veggene av alle kjendisene.


Lene og Genti koser seg på Mels drive-in.

Tiden raser av sted og vi er tilbake på hotellet kl. 2 a.m. Det er lørdagskvelden og Genti tar med seg Lene ut igjen for å treffe vennene sine etterpå. Håper det ikke blir altfor sent, for vi har planlagt at vi skal på gudstjeneste på "Crystal Cathedral" i morra kl. 11:00. Men ungdommene klarer vel det...


Siste innlegg

Se alle
bottom of page