top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Hjemmetid med Chino

Oppdatert: 12. nov. 2022

De fleste ser fram til at tiden med korona snart er over, - men kanskje ikke alle. Dyret som regjerer på Furutoppen syns livet er helt perfekt akkurat nå, for maken til "kos og hygge" er det lenge siden det har vært her i hjemmet. Som regel er alle på farten og puse-kroppen må klare seg som best han kan, men dette året altså - annerledesåret - har alle vært akkurat her hvor han ønsker vi skal være; nemlig HJEMME!

Så konklusjonen er - sett med Chino's øyne - at livet er godt akkurat nå! Hva er bedre enn å kunne bestige det ene fanget etter det andre, og ligge der så lenge han gidder. Det er det ikke hvem som helst som kan...


Jula 2019 og livet før korona

Først kom jula og det betyr mye besøk og selskaper, og for Chino's del mange fang å ligge på, mye oppmerksomhet og mye ekstra go'saker i magen. Alle i nær-familien var hjemme og årets jule-rebus skulle løses og det tradisjonelle julebildet med "katte-elsk-dama" fra vestlandet måtte på plass, selv om det kan være utrivelig for en pusekropp å posere sånn foran fotografen, for dette tar ofte tid, og noen ekstra kilo pus har det også blitt siden første julebilde...

Men livet ble faktisk bare bedre og bedre for puse-kongen på toppen av feltet. Koronaen kom i mars, og mat-mor og mat-far ble værende hjemme, uten de helt store utfartene. Til og med 17. mai var de hjemme, og 17. mai-feiringen var på TV, som vanlig, men dette året var det ikke vanlige barnetog, og kongen og familien hans reiste rundt i Oslo med bil, og besøkte sykehus og omsorgsboliger, og vinket og vinket fra bilene...


Tenk å kunne tilbringe dag etter dag hjemme, og samtidig vite at uansett når du vil inn - stort sett da - er det bare å skrape på kjøkkendøra, så går den opp. Matskåla bli fylt opp, og det er bare å spasere rett inn.


Etter middag er det besøk på mat-fars fang til kryssord-løsning, en fotballkamp eller noe annet spennende og noen ganger flått-fjerning. Det er ikke så gøy, men det hender faktisk ganske ofte i sommerhalvåret og det må til. Og ofte blir pusekroppen trøtt, - veldig trøtt.

Så kommer vår og sommer...

Alle liker det når det blir varmere i været, og faktisk var det sånn at vi kunne få litt besøk igjen også, det blir ikke fullt så strengt, siden denne virusen ikke liker seg så godt i varme. Det blir travlere dager for pus, som har jobben med å følge med på alt som skjer rundt huset og det er ikke så rent lite.


Og så blir det Norges-ferie på hus-folket og Chino må passe huset i noen dager, - med litt hjelp da, for å fylle matfatet og vanne blomster og grønnsaker. Det er jo ikke alt en pus kan klare, selv om den takler det meste.


Det er lov å prøve seg på uværsdager

Noe som vi har blitt vant til på regnværsdager, når det blåser og er surt, er at pus kommer på soveromsvinduet og vil inn. Og han bryr seg ikke om det er midt på natta. Han remjer og roper, men siden ingenting skjer, legger han seg gjerne på taket utenfor vinduet, klint opp mot veggen. Og så fort han hører en lyd innenfra (du må ikke snu deg i senga engang), så setter han i gang igjen. Men kommer han inn? Som regel ikke...


Det går fort mot høst, og da det nærmer seg vinter igjen, bygger mat-far et katte-hus til Chino av gamle plankerester. Inni får han isopor-gulv og ullteppe, og plass til både matskål og litt til. Dette må undersøkes, og ikke lenge etter har han godtatt sitt nye krypinn. Men selv om det er stas, og vi har sett han har ligge der, så finner han like gjerne ly på et av sine andre spennende "krypinn"; enten det er under en trapp, under lekestua eller kanskje i steinmuren under garasjen.

Vi runder et nytt år - 2021 - og nærmer oss ett år siden pandemien startet. Hvor har dette året blitt av? Vi syns det har vart lenge, men samtidig har det gått fort. Hva pus tenker vet ingen...


Men noe vi vet, er at hver gang vi tar facetime på mobilen med barnebarnet Erle, kommer pus løpende, uansett om han ligger i sin dypeste søvn nede på badet. Hørselen er det ikke noe å si på, den er faktisk supergod. Så da er det opp på fanget og følge med. Selv om han ikke skjønner så mye av hva som skjer, - men stemmen, den kjenner han igjen!


Vinterferie med besøk fra Tønsberg

Det er lykke i heimen hver gang det kommer besøk, og ekstra stas med barnabarna. I år skal Erle være igjen på vinterferie, og ho og Chino er veldig gode venner. Det blir tid til klapp og kos, og leking, både ute og inne.

At katter kan være intelligente har vi sett mer enn en gang, men at vi skulle få pus til å være med på å leke med en liten ball, uten å bli lei, var helt utrolig. Han var med på leken og holdt ut, tålmodig som bare det.


Chino, Erle og Beppe ruller ball til hverandre


En kveld ved leggetid for Erle, måtte han selv finne ut hvordan det var å spille "Twister", for han hadde sett at Erle og Beppe hadde snurra på hjulet tidligere på dagen. Synd vi ikke fikk filmet i starten, da han virkelig prøvde seg.


Det er fortsatt fart i den 10 år gamle pusekroppen, men etter en stund er det godt for begge to å kveile seg i hver sin stol og nyte freden.


Fredagskveld er ofte rekekveld

Og reker, - det er det beste Chino vet! Han vet at vi spiser noe godt når vi benker oss rundt bordet foran TV'en på kvelden. Som regel går det greit, han sitter tålmodig og venter, og etter litt tigging uten at det hjelper, gir han seg og legger seg under bordet.


Men når det er reker på gang, da nytter det ikke. Og det dumme er at vi har begynt å la han få en smak ved bordet, og da tigger han bare mer og mer. Han står på to bein og strekker "armene" for å fange reka på vei ned. Og som regel rekker vi ikke en gang å se hvor den ble av før den er slukt hel. Akkurat da skulle vi tro vi hadde fått en sirkus-katt!

Ellers liker pus også å følge med på hva som foregår på skjermen, selv om det er mest stas hvis det er fugler og dyr. Men ser han noe, - eller er det bare moro at det beveger seg, - det lurer vi på...


52 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page