top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

To villaer tett-i-tett på Zanzibars østkyst

Oppdatert: 17. apr.

Like ved landsbyen Marumbi på østkysten av Zanzibar, langs kysten av Chawaka Bay, ligger to villaer tett-i-tett, og innbyr til avslapning og nytelse. Her skal vi kose oss på den siste delen av Afrika-reisen vår. I går kom vi i småfly, direkte fra safari på fastlandet, etter å ha opplevd villmark, savanner og eksotisk dyreliv. Nå flater vi ut med sol og bading, massasje og utflukter til spennende steder. Akkurat sånn som vi kvinner ønsker å ha det...Det er bare så nydelig å lande her. De to Kena-villaene ligger side om side, og med en fin gangvei dekket med bougainvilla, som skille og port ut til sjøen. Hver villa har fire soverom, et fullt utstyrt kjøkken og gode plassområder. Begge har egne svømmebasseng, og hver villa er fullt belagt med personalsjef, housekeeping og vakt 24/7. Siden vi er en gruppe, blir alt av mat servert i villa "Bougainvillea" og alt av massasje og henna-maling foregår i villa "Frangipani".


Etter opplevelsesrike dager på safari i Saadani, flater vi helt ut og nyter villalivet med basseng, hav og strand.


Her bor vi - velkommen inn!


Ja, - her i villa "Bougainvillea", i andre etasje, bor May-Helen og jeg. Vi er alle innlosjert to og to, i hvert vårt romslige rom med eget bad. Nå har vi levd sammen i mange dager allerede, og alle har blitt ganske så kjente med hverandre. Det er det som er så fantastisk på disse jente-turene med Zanzibility, at vi blir kjent og alle er sammen. (Så du behøver ikke være redd for å melde deg på selv om du reiser alene.) Nå er det bare å nyte disse dagene så lenge de varer!


Dagen våkner i Marumbi, ved Det indiske hav.


Deilig å gå til ferdig frokost, lunsj og middag hver dag!


Vi er heldige vi, som har vår egen kokk, som tilbereder all maten for oss. Og her er mye varm mat, mye frukt og grønt, og alt er veldig velsmakende! Vi setter oss til bordet og nyter til fulle, enten det er frokost, lunsj eller middag på kvelden.De kveldene vi er på huset, spiser vi middag ute under palmene, og med en fantastisk stjernehimmel som tak. Det er stående buffet, og ofte må guidene lyse med mobilene sine, for at vi skal se de forskjellige rettene når vi forsyner oss. For det blir ganske så mørkt på kveldene her, og mørket det kommer plutselig.Å være her på Kenas er langt fra kjedelig. To av dagene har Zanzibility-damene ordnet det sånn at de har fått et "spa" til å komme til oss. Spa-damene tilbyr alle former for massasje og kroppsskrubber til en rimelig penge. Og vi har også en egen henna-maler som utfører klassisk hennamaling, og det brukes 100% organisk henna, som slites av i løpet av et par ukers tid. Mange benytter sjangsen til både massasje og få seg en Zan-suvenir på handa eller foten. Det er SPA-avdeling i den ene villaen, og det er installert et afrikansk marked med produkter, kraftaner, smykker og krydder i den andre villaen.


Nytelse har mange former - hele dagen igjennom

Andre igjen er gode på solslikking og nyter dagen på solsenga ved bassenget, gjerne under bambus-taket, med en god bok eller favorittmusikken på øret. Og bassenget blir brukt når det er fjære sjø, og alt for langt å gå for å bade.Her på østkysten er en av plassene med størst tidevannsforskjell i verden. Det er seks timer med flo og seks timer med fjære, hele døgnet igjennom. Når vannet er ute, åpenbarer den hvite havbunnen seg flere kilometer ut mot revet.Den fantastiske piren, som hører til hovedhuset her på Kena Beach Villas, er perfekt for en hyggelig ettermiddag...


To villaer, side om side, og med hovedhuset til høyre. Villaene leies ut til store familier og grupper.


Det er fascinerende å ta seg en spasertur utover på havets bunn, men når vannet er inne, benytter vi sjansen til å bade i det fantastisk, lunka vannet. Da går vi den korte spaserturen igjennom bougainvilla-tunnellen, og så er vi der...


"Time wasted at the beach, is time well spent!" - Kena Beach Villas

Avslappende dager her på østkysten av Zanzibar! Foto av døråpningen; Linda Maria Kristiansen.


Vi slapper av ved vår egen, private "Tiki Bar", som ikke har noen spesiell åpningstid, men åpner så for det er kunder til stede. Gutta i Shwari Tours tar hånd om serveringen!Og på ettermiddagen blir det kaftanshow foran bassenget!


Det kommer stadig nye kaftaner for salg, og på disse turene er det alltid et kaftan-show, for å vise bort den nye kolleksjonen, men også vakre, gamle brude-kaftaner, som på bildet over. De fleste fikk nye eiere i løpet av kvelden.


Vi hadde to innleide modeller, i tillegg til våre sporty guider; Aziza og Saida. Og Linda Maria, en av våre damer, tok utfordringen på strak arm. De tre øverste og de to venstre bildene i rad to, krediteres .Zanzibility.


Det er bare første dagen vi flater helt ut ved villaene. De andre dagene har vi utflukter til forskjellige spennende steder, og opplevelsene står i kø. Den nest siste ettermiddagen har vi "Cocktails & Kaftaner" på piren, før middag. Vi kler oss alle i våre fineste kaftaner, og rusler ned forbi hovedhuset og ut på piren!


Foto: Zanzibility.

Kaftans & cocktails - Dirras & kombe - på piren!


Damene hygger seg, og det er ikke vanskelig! Foto øverst til venstre; Linda Maria Kristiansen. Øverst til høyre og nederst til høyre; Zanzibility.Impala-gruppa på piren - Kena Beach Villas - oktober 2023

Foto: Zanzibility.


Vi nyter denne stunden, og koser oss skikkelig! Etter cocktails og snacks, blir det fotoshoots med Merete, før det blir for mørkt. Først en og en, og så alle sammen! Gutta fra Swhari Tours har rullerende bar, og musikken er med, så jentene svinger seg i dansen!"Smell the sea and see the sky, let your soul and spirit fly!" - Van Morrison

Noen av oss har egen fotosession ved huskene.


Plutselig er det kvelden og tid for middag. Vi rusler tilbake til nok et fantastisk måltid og avslutning på enda en nydelig dag!Fikk du med deg starten på reisen vår?
55 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page