top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Soloppgangen vi ikke så...

Oppdatert: 8. jan. 2021

Playa del Carmen - 02. februar 2002


Nok et forsøk på rusletur langs stranda tidlig på morran – for å møte sola…

Men vi klarer det ikke helt. Sola var på plass kl. 06:30, - og vi tusler av gårde bortover stranda ca. kl. 07:30. Men det var nesten, og den store gule ildkula varmer opp hele himmelen. Det er så vakkert og stille på stranda så tidlig – bare fuglesangen og lyden av vinden som rusker i palmene, kan høres…Vi går nordover, og det er deilig å tusle barbeint i sanden. Det er ikke mange soltilbedere kommet ennå. Vi går mot spissen, der alle palmene er, og håper på å finne en plass som de serverer frokost. Men nei, - det er for tidlig… De åpner ikke før kl. 09:00, så vi snur og vender nesa sørover igjen. Vi tar det med ro der vi går i vannkanten, vannet er lunkent, og vi plukker med oss noen fine skjell. Hva har vi å haste etter?


Nok en dag på Mamitas

Vi ender opp på ”Mamitas Beach Club”, som vi kjenner rimelig godt nå. Sulten begynner nå å melde seg for alvor, så vi velger en skikkelig ”amerikansk breakfast”;  juice, kaffe, toast, smør, syltetøy og eggerøre med bacon. Det smaker aldeles nydelig, og vi er kjempesultne.

Siden vi egentlig har standdag i dag, går vi ”hjem” og henter sakene våre, og returnerer til stranda. Vi ser en fin plass og peiler oss inn. I det jeg stopper oppdager jeg at ”bananmannen” ligger der, - rett ved siden av. Vi smiler og hilser og hann spør hvordan vi har det? Vi forteller, og han lurer på hvorfor vi ikke spurte om han ville være med til ”Mujares” i går? Vel, - det var ikke i våre tanker, men vi skjønner jo at det hadde vært koselig for han å ikke alltid dra alene…


Det er ikke fullt så blåsans i dag, og med 29 grader i lufta og 26 i vannet, nyter vi denne dagen også. Vi bestiller cappucino og slush, og før vi drar tilbake til Riviera del Sol, bestiller vi chefsalat. Grønn isbergssalat med paprika, osteskiver, kylling, skinke og bacon med olje og brød til. Nydelig…Vi går mette fra standa og stikker bare innom med badetøyet, for nå vil vi tidlig til @msterdam, internettplassen vår. Det er ikke  mange her i dag, og vi får sitte ved siden av hverandre. Jeg skriver en mail til Eva i Pasadena, hvor jeg takker for telefon-nummeret og sier jeg vil ringe henne når vi kommer til L.A. Tipser henne også om Reinbow-hotellene i Oslo, for å hjelpe hennes finske venn. Det er ikke mye i innboksene i dag, men Åse er på Yahoo, og jeg chatter litt med henne. Alt står vel til hjemme og jeg ber henne hilse!


Så er det tid for is-cappucino og cappucino-frappe på stamkafeen vår, og han nye, koselige gutten er her i dag også. Lene må ta ut penger, så vi går til 4 calle, til minibanken, handler litt mat på supern. Det er tomt for solkrem, sangria, naxos og vi kjøper kjøttpiroger til frokosten i morra, for vi skal tidlig av gårde og må ha noe lettvint. Vi går innom apoteket før vi tar en drosje hjem. På apoteket får  jeg til og med handlet Betnovat-salva mi (uten resept). Apotekene her er nesten som bensinstasjonene hjemme i Norge… eneste forskjellen er at de selger alt - unntatt bensin.


Middag på "Media Luna"

Vi hadde tenkt vi skulle være flinke og slappe av, skrive dagbok og planlegge litt i kveld, - men vi er egentlig veldig sultne, så det bærer ut igjen. Godt vi har kort vei! I dag vil vi spise på ”Media Luna” (Halvmånen). Restauranten vi har blitt anbefalt av ”Loney Planet”. De har ”bygget om” de siste dagene, med friske, fine farger og kult interiør.


Vi velger spaghetti med tomat og mozarella-ost. Lett kost i alle fall… Etterpå koser vi oss med ”jordbær daiquiri”. Det er unge folk som jobber her, og ”vår” kelner er en nokså ung gutt, som flyr som en vind, - for her er det mer enn nok å gjøre. Jeg har glemt kamera i kveld, - kjempedumt! Men, - her skårer de full pott; fantastisk mat og topp service!Rose fra Caspar

Det er jo lørdagskveld, så vi vil stikke en tur innom ”Blue Parrot” før vi runder av kvelden.  Men først går vi og kikker litt i butikkene. Rett over gaten til ”Media Luna” ligger en butikk som selger håndlagde skinnsmykker. Det blir til og med en liten handel… Mens vi står der kommer en gutt (en av kjøkkengjengen på Media Luna) inn i butikken og leverer en rød rose og et kort til Lene. Først tror Lene han vil selge, - men nei, han skal levere det fra kelneren vår i kveld… På kortet står det: ”Hi – this i Caspar. I was your waiter at Media Luna and couldn’t let you go without giving you this Rose. It is not as beautiful as you, but here you are! Caspar”. Lene blir nok litt brydd, for guttegjengen står på andre siden av gata og følger med. Ho vet ikke helt hva ho skal gjøre, men tar rosen med seg og vi går oppover.


På ”Blue Parrot” er det allerede fullt med folk. I kveld er vi heldige og får plass i en av huskene rundt baren. Det er livlig discomusikk og folk i alle aldre her. Vi ser igjen folk, som vi har sett eller prata med tidligere; ”Olaf Palme”-gutten, ”Den ensomme med skjorta”, "svensken" fra internett-kafeen, ”lærmannen” fra butikken tidigere i kveld. Og det stemmer nok at alle går hit når dagen er over, enten du er her som turist eller har butikk i gata.


En ung gutt prater til Lene; og presenterer seg som Antonio Jerez Maja. Han er av mayafolket, og sier han har råd å gi, både om landet og folket. Da han hører at vi skal til Merida, sier han at han har familie som kan gi oss billig hotellplass. Han mener vi bør leie bil, og her trenger du kun et visakort og et pass for å leie bil (hva med sertifikat?), - og sier at det er først når vi drar herifra at vi vil få se Mexico. Vi tror nok det er sant, - men han er litt spesiell og har litt for få ”antenner”, så da han endelig gir seg, er vi ikke lei oss for det. Lene synes hun ser rose-giveren fra ”Media Luna”, og får det travelt med å gå… Etter en ”pina colada” og en ”jordbær margarita” drar vi i 01-tiden. Her er det folk til 04 om morran, men vi må i seng, - for vi skal til Chichen Itza i morra tidlig!Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page