top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Jentekveld og drømmen om Zanzibar

Oppdatert: 17. jan. 2021

En tur til hovedstaden, med innlagt "Venninnekveld" er vanskelig å si nei til. Og drømmer har jeg så det holder; en ny tur til Afrika, med safari og spennende, late dager på Zanzibar ser jeg langt der fremme...

Plutselig oppdaga jeg det; "Bli med Taras journalist, Lene Wikander, på jentetur til Tanzania og Zanzibar!" Jeg hadde lest et stykke i Tara no. 3 om turen ho hadde i oktober 2018, men tenkte ikke så mye over det da. Men inne på bloggen terapi.no , som jeg følger, sto det at ho skulle arrangere nye turer i 2019, og jeg tente i 100! Dette hadde vært gøy!


Jeg meldte meg på den lukka Facebook-gruppa "Kaftankraft", og fikk all den info jeg trengte. Men det varte ikke lenge, før jeg skjønte at jeg verken hadde råd eller tid dette året, men kanskje blir det ny tur neste år?


Tara inviterer til en eksotisk kveld hvor kvinnekraft,

krydder og kraftfulle viner står i fokus

For oss som var interessert i Afrika-tur av dette kaliberet, ble det invitert til en jentekveld i Tara's lokaler i Oslo onsdag 3. april kl. 18, og jeg er ikke vond å be, - iallfall ikke når jeg tenner på noe.


Jeg allierte meg med min gode venninne og flerårig reisevenn, og etter en tre timers busstur og litt mat "på fjæla" hos Unni, dro vi til Øvre Vollsgate med stor forventning. Og kvinnene kom fulltallige, som de pleier på Tara-arrangementer. De hyggelige lokalene til Bonnier ble fort fullsatt med kvinner i Tara-alderen; 40+.


Det var vakkert dekket på, med blomster og glass på bordene, og kvelden startet med en forfriskende cocktail med tang og grapefrukt i glasset.Først ut var Lene Wikander med foredraget "Kaftankraft"

Lene, Taras reise-journalist, spaltist og blogger, har vært mange plasser i verden og har opplevd mye spennende. Nå har hun bosatt seg på Zanzibar, hvor hun har arrangert tre fullsatte jenteturer med konseptet sitt "Kaftankraft" og er klar for nye turer i 2019.


Hun holder et forrykende foredrag om livet i fri dressur på krydderøya, med bukslepp på beachen, kaftanens gleder, møter med fremmed kvinnekultur og det flotte fellesskapet som oppstår når kvinner drar på tur sammen. Mange tankefulle betraktninger, men også så ville og morsomme at latterdøren sto på vid gap hos jentene.


Lene er en fargerik kvinne, og har for anledningen på seg sine flotte, orange "brude-kaftan", og lar seg villig fotografere med alle som vil. Personlig savnet jeg kanskje litt mer, både bilder og info, fra safari og livet ellers på øya, - men det var kanskje ikke det som var målet med dette foredraget.


Hyggelig jentefellesskap ved bordet

Som regel når jenter kommer sammen, er det ikke vanskelig å finne noe å prate om, og iallfall ikke i denne gjengen, hvor alle hadde de samme drømmene; nemlig Afrika.


Vi ble sittende sammen med to damer, som begge hadde meldt seg på tur i 2019. Den ene skulle reise med gruppa i juni og den andre i oktober. Og begge skulle reise alene, uten å kjenne noen andre på forhånd. Men det tok de på strak arm, og venner ville de finne, og spesielt når de må dele rom med en fremmed fra dag en. Og en gjeng med 18 damer blir jo veldig sammensveiset og får det sikkert kjempegøy sammen. "Heldiggriser", sier nå jeg!


Viner fra Sør-Afrika - Solens rike

Så var det Gunnhild Bjørnsti, Taras vinspaltist, sin tur. Hun har tilbrakt vinteren i Sør-Afrika og har smakt seg gjennom det beste i vinverdenen, helt sør på det afrikanske kontinentet.


En ny generasjon vinmakere lager leskende vin-stiler som tar verden med storm, og vi får smake på det beste som Sør-Afrika har å by på denne kvelden. Gunnhild forteller at Sør-Afrika er perfekt for vindyrking, da landet har mye fjell og mye sol. Det er friske vinder fra fjellene og også fra Atlanterhavet, så det blir ikke for varmt.


Vin er "flytende natur"

Ho forteller engasjert om de forskjellige vinmakerne; om Sør-Afrikas rikeste mann, Anthonij Rupert, som har startet med vinproduksjon. Om Adi Badenhorst, i solrike, varme Swartland. En vinmaker som er ekte og engasjert, og i tillegg er han Norges-venn og en populær vinmaker.


Vin er "helse og solskinn på flaske", sier Gunnhild, og alle disse afrikanske druene er plukket for hånd. Hun tar oss med til en helt ny verden for min del, men dette er spennende og lærerikt. Ikke visste jeg at fargen på vinen ble mørkere jo hardere druene ble presset.

Og jentene ved vårt bord har funnet kveldens favoritt, som er en rosévin; Secateurs. Den kom fra Adi's Swartland og passer perfekt på varme dager, både til reker og kokt laks!


Vi takker for en hyggelig kveld og får med oss en rikholdig "goodiebag"på veien...En formiddag alene i "tigerstaden"

Det er ikke ofte jeg rusler rundt i Oslo uten mål og mening, men det fikk jeg anledning til dagen derpå. Unni dro på jobb, og jeg koste meg i sola i Spikersuppa, gikk litt på Carl Johan og kikket på livet og folk som hastet forbi.


Etter et velykket skokjøp i Grensen og litt lunsj med god kaffe, vender jeg nesen mot "perlen" igjen. Jeg har savnet disse turene til Oslo, men du verden hvor godt det er å komme hjem igjen også.


Bjørnstjerne Bjørnsen var på plass foran Nationaltheateret.Våren på Carl Johan, med klargjøring av blomsterkrukker.


Mamma snakka alltid om "tigerstaden", og jammen er det ikke en tiger her inne også...

Disse to laget stor underholdning for folk som hastet til og fra på Oslo Sentralbanestasjon.

Da er Oslo-turen over for denne gang, og så vil tiden vise om det blir noen Tanzania og Zanzibar-tur på meg...
Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page