top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Kystpåske i Kragerø - en smak av sommer!

Oppdatert: 17. jan. 2021

Fra Skjærtorsdag til 2. påskedag har det vært helt eventyrlig her nede i "perlen". Vi har vært på "familie-landtur" med mat&kaffe, opplevd det årlige "påskebadet" som går av stabelen påskeaften hvert år og avsluttet påsken med en fantastisk dag på Jomfruland. Går det an å ha det bedre?


Langfredag ble det familietur til Bergneset, innenfor Berg Museum. Ikke ante vi at det skulle bli en så flott dag, hvor temperaturen rundet 18 grader. De yngste på familietreet brukte mesteparten av tiden med å vasse, og brydde seg ikke om vannet såvidt rundet 8 grader!
Store og små koste seg hele dagen, og plagg etter plagg måtte av. Det er ennå bare april, men når sola skinner fra en skyfri himmel og varmer opp vinterkropper, må vi bare gi etter.

Flere andre familier kom utover dagen og koste seg til sene ettermiddagen.Sommer-tilstander i Perlen

Påskeaften starter like vakker og stille som dagen før, og etter kaffe-besøk i Havna, velger vi å gå til byen, for parkeringsplasser er vanskelige å oppdrive på en dag som denne. Men underveis er det mye vakkert å se og det er nesten et sjokk å se alle båtene som ligger parkert ved gjestebryggene ved Gundersholmen. Dette begynner å ligne på sommer!


Finnes det noe vakrere enn et blomstrende magnolia-tre?

Gule, struttende løvetann bærer bud om vår og snart sommer.

Det var sommertilstander ved gjestebryggene ved Gundersholmen.

Kragerø har kledd seg i sin fineste skrud!


Påskebad i Kragerø for 25. gang!

Det årlige påskebadet fra bybrua ved "Blindtarmen" er fast tradisjon og i år mener lokalavisa KV at det er møtt opp rundt 10.000 tilskuere. Både fastboende og hyttefolk møter opp trofast hvert år, og i år har vi også været og temperaturen med oss. Vi står som "sild i tønne" og det er vanskelig å bevege seg rundt. Jens Lauersøns plass er pyntet med appelsiner i trærne og folk koser seg i sola. På torvet er det "Bondens Marked" og hele byen er full av påsketurister. For en dag!


Konferansier Patrick Sten Rowlands (forøvrig sportsreporter i NRK) leder det hele sikkert og badende fra nær og fjern står oppstilt i kø iført gule t-skjorter. Hele 137 tøffe deltagere fra 8 til 59 år har meldt seg på og det morsomme er at det er påmeldte også fra utlandet. Både Tyskland, Belgia og Litauen er representert. "Påske-baderne" venter i spenning på å hoppe fra bybrua, ut i vannet som måles til 8 grader! Noen hopper, andre stuper og andre igjen gjør en eller annen morsom skru, til ære for alle tilskuerne.Jonathan fra Tønsberg koser seg med is mens han ser på påskebadet i Kragerø.


Påsken avsluttes på Jomfruland

Godværet fortsetter og dagene må brukes. En tur til Jomfruland rundt hvisveis-tider er også en tradisjon, og i år er den ekstra tidlig i blomst. Med slikt høytrykk som vi har hatt i mange dager nå, er det ikke det minste rart at naturen eksploderer. Det er bare å nyte.


"MF Kragerø" bringer solhungrige dagsturister ut til øya helt ute i havgapet, mens mange påsketurister og hyttefolk står klare til å bli med tilbake etter gode dager på øya. Nå starter bilturen tilbake til hverdag og arbeid. Takk for en fantastisk flott påske!


Siste innlegg

Se alle
bottom of page