top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Kveldsvandring i julebyen Kragerø

Oppdatert: 8. jan. 2021

Den fineste av alle julebyer, er byen der jeg er født og oppvokst. Denne byen er virkelig noe for seg selv, og folk valfarter for å se på de vakre julegatene og de flotte butikk-vinduene. Håper folk er flinke til å bruke byen, og at det også blir julehandel i "perlen"...


Bli med på en liten kveldsvandring, etter at butikkene har stengt for dagen. Snøen lar vente på seg, men det er vakkert med alt lys og nydelige, pyntede utstillings-vinduer. Her ser vi nedover Torvgata.

Juletreet står alene på torvet, det ser litt ensomt ut, men det er fred og stillhet over alt.


Vi vandrer rundt byen og passerer torvet og nedover Storgata. Se hvor fint det er!Nede på Jens Lauerssøns plass - eller Lilletorvet - som det fortsatt heter på folkemunne, er det vakkert, med utsikt til bybroa og sjøen...
I dette vinduet kan de små drømme seg helt bort, - med en liten snø-by med jernbane og karusell.


Her innbys det til uteliv og julebord, og her skulle alt ligge til rette for å få skikkelig julestemning...


Vi runder Jernbanetorget, Withs boder og møter Torvgata igjen motsatt vei. Byen er liten, - men du så vakker!Byens blomsterforretninger har virkelig brukt all sin kreativitet på pyntingen av vakre vindus-utstillinger. Og blomster og ting & tang venter på innsiden. Ta en tur innom da vel!?

Da har vi gått runden rundt byen, og kikker oppover den hyggelige gata som går fra Skagerrak Sparebank og oppover mot kirken; nemlig Kirkegata. En ting er iallfall sikkert; julen og lysene har inntatt byen vår; Kragerø.
163 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page