top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

HELSE - også en reise...

Jeg har alltid vært opptatt av helse, ernæring og å ta vare på hud og hår, så opp igjennom årene har det blitt testet og utprøvd diverse dietter og kurs, som har vært både nyttige og bra mens de varte. Men noe jeg har vært veldig dårlig på er trening. Det er mitt forsømte kapittel og har brydd meg "midt på ryggen", som de sier...September 2023

Et ordtak sier "Man slutter ikke å leke fordi man blir gammel, man blir gammel fordi man slutter å leke". Eller kanskje det kunne stå bevege seg og trene!!!


Men jeg liker å gå tur, - men "dørstokkmila" har vært høy, - alltid! Det å bestemme seg for å gå seg en tur, komme seg i klærne og gå ut gjennom døra alene, det har alltid vært vanskelig. Da er det lettere når man har faste avtaler, og å avtale med seg sjøl, det går kun for en liten periode, - i all fall for denne dama.


Jeg har gjennom hele mitt yrkesaktive liv alltid hatt et stillesittende arbeid, - så nedsunkne kontorstoler kjenner jeg til. I tillegg er godstolen hjemme et yndet sted, hvor jeg dukker ned i en spennende bok eller finner fram strikketøyet, da går timene fort. Det har alltid vært min verden, og er det ennå...


Men når du nærmer deg de 70, - og plutselig oppdager at kroppen ikke alltid henger med og forfallet begynner å vise seg, - ja, da kommer sjokket. Hva skjer'a?Ja, det er nettopp det. Et nokså forsømt kapittel i mitt liv. Men heldigvis sies det at det aldri er for sent å begynne, - selv om det nok er i seneste laget...


Kløverdamene hver tirsdag

Det viktigste for meg er å få til faste avtaler, som jeg må være trofast mot, men da må det også være lystbetont. Jeg har prøvd mange ganger å trene hjemme, men det blir bare noen ganger, og så "koker det vekk i kålen". Jeg vet jeg ikke er alene om den biten...Så for meg har gågruppa i Saniteten blitt min faste avtale. Hver tirsdag kl. 10:00 møtes 15-20 damer, med niste, kaffe og vann i sekkene, og så bærer det ut i naturen. Vi går, skravler og koser oss, samtidig som kroppen beveger seg. Seks, syv kilometer blir det, og noen ganger runder vi mila også.Dette er gøy, og samtidig får en vært mange steder rundt om både i og utenfor kommunen som jeg nok aldri ville ha besøkt ellers! Og det sosiale er minst like viktig, så dette er vinn-vinn, og hyggelig er det også! Men det skal nok vise seg at dette ikke er nok... 🙈


Møte med Bjørn - og min metabolske alder!

Min gode svigers-venninne, Anne-Grethe, har lenge sagt; "En dag skal vi ta deg med til Bjørn. Han forteller deg alt hva som skjer i kroppen din, - og hvordan det står til med den. Han har flere "duppeditter" eller maskiner om du vil, som leser kroppen, og forteller hvordan det står til"... Jeg måtte innrømme at det høres spennende ut!Kroppen er jo ikke lenger hva den engang var, og med tanke på diverse plager, skader og sykdommer som har oppstått i årenes løp, så syns jeg den har klart seg tålig bra. Selv om jeg er smertelig klar over at jeg har flere kilo for mye å bære på. Og at jeg merker tydelig at balansen ikke er helt hva den var, i all fall ikke når jeg skal inn og ut av båter. Og musklene, hvor har de blitt av?


Et spennende og sjokkerende møte - med min egen kropp

Vi ankommer Tønsberg og kontoret til Bjørn en fin solskinnsdag i september. "Fisker'n" og jeg er med og vi er fire spente sjeler som blir ønsket velkommen inn og plassert i en sofa. De andre er nok spente på våre vegne, for de har nemlig vært her før, mange ganger, både for egen del og hatt med andre venner.


Vi får en "velkomstdrink", som viser seg å være en "helse-shot", med mange godsaker både for det indre og det ytre, en tilpasset spesielt for damer og en for herrene. Dette er hyggelig og avslappende, og vi gleder oss til hva som nå skal skje...


Bjørn er blid og utstråler sunnheten sjøl, selv om han ikke er pur ung lenger han heller. Han er ikke lege, men han vært "brand ambassadør" for disse produktene siden 1995. Han tar oss med inn i en ny verden, hvor han forteller oss om viktigheten av balansen i kroppen, mellom syre og base. Det er helt nytt for meg, men veldig spennende!

Bilde; Dette er altså ikke Bjørn, men en hyggelig fyr jeg møtte på vei til toalettet, under besøket i Tønsberg.


Er kroppen sur - hjelper ingenting...

Uansett hvor mye bra og riktig mat du spiser, eller hvor mye kosttilskudd du får i deg, hjelper det svært lite hvis kroppen din er "sur", dvs. har for mye syre i forhold til base, sier Bjørn. Fellesnevneren innen helseplager er feil pH verdi i kroppen.


Alt vi putter i oss blir til syre eller base i kroppen, og nå i vår tid er det veldig ofte et stort overskudd av syre. Fastfood, kantine- og ferdig-mat gir kroppen en varig sur belastning. Mye frukt, grønt og nøtter gir base, men ikke alt, mens kjøtt og fisk - altså proteiner - gir syre. Dette er en helt ny verden for meg.


Riktig syre/base-balanse er 20% syre og 80% base, likevel tilfører vi via kosten 80% syre og bare 20% base. I tillegg kommer stress, bekymringer, sinne og sorg, som også skaper syre. Godteri, alkohol, nikotin, kaffe, brus og medisiner, gjør det enda verre...


Forstyrrelse i muskulaturen, som kramper, urolige bein, leamus på øyet og stikking i brystet, kan være tydelige tegn på at kroppen prøver å si ifra at mineral-lagrene går tomme, og at det er stor syrebelastning. Symptomer som søvnforstyrrelser, konsentrasjonsvansker, nervøsitet og redusert immunforsvar, er vanlig ved feil syre/base-balanse. "Fiskern" og jeg ser på hverandre; dette er mye å ta inn...


Møte med "tjukkas-vekta"

Så er det tid for å sjekke hvordan det står til med kroppene til "fiskern" og hans fru. Først skal vi på vekta, som er tilnærmet lik "tjukkasvekta" sykehusene bruker. Vi oppgir høyden vår, og han trekker fra 400 gr for klærne, og så bærer det opp på vekta. I tillegg til kiloene, som vi allerede kjenner fra før, kommer det ganske fort for en dag både fett-, muskel- og bein-masse, både i kilo og prosent. Bukfettet måles, altså viceralt fett (det farlige) som ligger rundt de indre organene. I tillegg vises collagen-tilstanden i øyne, tenner, hår og hud.


10 år eldre i løpet av noen minutter!

Men det verste av alt - den metabolske alderen vises - og printes ut svart på hvitt, sammen med alle de andre resultatene! Fiskern har alltid sagt at han er gift med en ung fru. Han er nemlig fire år eldre enn meg. Men det er i vanlige år, og ikke i metabolske - den som forteller hvor gammel kroppen din egentlig er - selv om du er 29 år i hue! Det er jo sånn for de fleste av oss, at vi føler oss unge til sinns, - i all fall har jeg alltid gjort det.


I løpet av få minutter denne formiddagen blir jeg hele 10 år eldre gitt, - og min mann "fiskern", blir på et blunk 21 år yngre enn meg! Det er veldig hyggelig å være gift med en ung og spretten mann, men det hjelper ikke på mitt resultat. På min hvite lapp står det svart på hvitt; 78 år, og på hans 57! For en nedtur. Hjelp, - hva gjør jeg nå?


Men jeg skjønner hvorfor hvis jeg tenker litt etter. Mitt stillesittende liv, og ubrukte muskler, og mine ekstra kilo og "satte" kropp. Han jeg lever med er tynn som et siv og beveger seg omtrent hele tiden. Han sitter kun stille mens han spiser, leser avisa og gjetter et kryssord eller to, i tillegg til sporten på tv da, - men han sitter ikke alltid stille da heller...

Eneste trøsta jeg har, er at vi har like mye fett innvendig - det farlige fettet rundt innvollene. Begge havnet på 13, og det er midt på treet, og selvfølgelig for høyt det også.


Hånda på plata - sirkulasjonssystemer og pH-balansen

Neste sjekk er å legge hånda på en plate som viser sirkulasjonssystemet; fordøyelsen, magen og immunsystemet, mosjonssystemet, muskulærsystemet, fettmetabolismen, avgiftning, reproduktivsystem og nervesystemet og sjelettet ditt.


Vi får beskjed hvordan det står til med alle vitaminene og mineralene i kroppene våre. Til sist forteller maskinen hvordan surhetsgraden er, tilstanden mellom syre og base. Det vi akkurat har lært en hel del om.


Klypa på fingeren viser analyse over stress og arteriell helse

Siste testen vi tar er en analyse av stresset vårt og hvordan vi takler stress. Autonomisk nervebalanse (psykisk og mentalt stress), stressmotstand og stress-score.


Den viser også Arteriell helsesanalyse. Elastisiteten i de store årene og de små kransarteriene. Alt vises med fargekoder, hvor grønt er bra og rødt er ille, og med gult og blått i mellom.


Dette er mye å tenke på, og fordøye. Noe visste vi om og noe er nye oppdagelser. Men begge to har en "sur" kropp, det skjønner vi fort! Et spennende møte og en ny reise innen helse. Her må vi ta grep, - og det fort!


"Pro Balance" - balanserer syre-base

Siden vi begge er "sure", er det første grep å få stoppet ubalansen mellom syre-base. Heldigvis finnes det midler som kan få kroppen i balanse igjen. Og Bjørn har gode råd.


Gjennom Pro Balance mottar kroppen en rekke verdifulle, grunnleggende mineraler og sporstoffer, som vi som er "sure" har for lite av, og som inneholder det som trengs for å regulere syre-base-balansen i kroppen. Produktet er helt laktose- og glutenfritt. Også fri for konserveringsmidler og animalske ingredienser. Det er bra!


Og det som er litt morsomt, men også veldig betryggende, er at det som kommer fram som mangler på mitt testark, er det samme som vises på prøvene hos fastlegen. Jeg kjenner at dette har jeg tro på og gleder meg til å komme i gang!"Pro12" - med flere glade tarmbakterier

I tillegg begynner jeg også med Pro12, for å få litt flere av de gode tarmbakteriene. For det har også stor betydning for kroppens velvære. Og jeg har lært at mange sykdommer starter netopp der - i tarmen. Så det er viktig å ha en overvekt av de gode tarmbakteriene. For ofte blir de gode spist opp av de dårlige bakteriene, og hver gang du får en antibiotika-kur, drepes bakterier, uten hensyn til om de er gode eller dårlige, så da må en passe på å få tilført nye. Jeg sier det fordi jeg sliter ofte med urinveisinfeksjon, og noen ganger er det ofte nok bare å "se på en stein".


Akkurat nå trenger jeg å bygge opp et lager av de gode, for jeg er snart klar for en ny reise til Zanzibar, og da skulle jeg likevel ha kjøpt noen melkesyre-bakterier, for å spise meg opp litt før avreise. Det kan være tøft for en kropp å komme til et fremmed land og møte masse nye bakterier, så det er veldig viktig!


Det spesielle med Pro12 er at de har en dobbeltkapsling, sånn at kapselen kommer seg forbi magesekken og ned i tarmene dit den skal før den åpner seg, og ikke blir ødelagt av magesyra på vei ned. Dobbeltkapslingen har selskapet LR tatt patent på, så de er alene om det!


Og begge måtte prøve den gode shotten "5 in 1"

"5 in 1 Beauty Elixir" for kvinner, med kollagen, hyaluronsyre, 9 vitaminer og 4 mineraler + et kompleks av forskjellige planteekstrakter. Altså mye god skjønnhetspleie fra innsiden. Mannfolkas "5 in 1 Mens Shot" er nøye tilpasset mannen; med 5 mineraler, 10 vitaminer, kollagen, L-arginin + en kombinasjon av ingredienser fra naturen. Denne shoten er det "fiskern" trenger for sin maskuline skjønnhet. 😉LR Health & Beauty - Mer livskvalitet for alle

Disse produktene over - og mange flere - blir produsert i Tyskland og sendt til Norge, hvor alt distribueres. Dette firmaet har holdt på siden 1985, og er et solid firma som setter kvalitet på høyeste nivå.


En ny "helsereise" har begynt -

og vi er begge spent på fortsettelsen! 😊


Høres dette spennende ut? Jeg regner med at det er flere enn oss som har en "sur" kropp og trenger dette. Ta kontakt med meg hvis du er nysgjerrig, så kan jeg hjelpe deg til et besøk hos Bjørn! Eller er du kun interessert i noen av disse produktene, ta kontakt med meg, så skal jeg hjelpe deg til å få mine rabatter!


Eller du kan gå inn på webshopen selv å handle, via denne linken!

Vil du lese mere om LR-selskapet, har du info her!

39 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page