top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

Go' gammeldags kjøttsuppe

Oppdatert: 5. jan. 2021

Det er fantastisk å komme til turisthytta på Jambakkmyra etter en rask 3/4 times gåtur en grå høstdag i november, og vite at inne venter driftige damer med god gammeldags kjøttsuppe med flatbrød.




Det ryker av pipa. Her er det mange mennesker, liv og røre. Noen sitter ute, men de fleste er inne i den varme og koselige hytta. Noen er på vei tilbake, men hele tiden kommer det nye folk til...


Det er nemlig "Anna Jambakkmyra"s dag, som feires av Kragerø Turlag hver 1. søndag i november. Og da er det fast tradisjon at det serveres salt kjøttsuppe med byggryn og grønnsaker. Til drikke er det vann fra nærmeste tjenn. Etterpå er det vafler og kaffe.



Det sies at det er 25. gang i år at de to søstrene, Else Bjørg Finstad og Sølvi Cranner, har kokt suppe og stilt opp for å servere den. Dette står det respekt av!


Det dugger på brillene her inne i varmen. Folk prater og koser seg. Et flott tilbud for å få folk til å komme seg ut i naturen en flott høstdag, samtidig som en kan ta søndagsmiddagen i samme slengen. Mette og fornøyde starter vi på tilbaketuren.



Siste innlegg

Se alle
bottom of page