top of page
  • Forfatterens bildeLadybird

En deilig sløvedag...

Oppdatert: 5. jan. 2021

Playa del Carmen - 29. januar 2002


Vi sover til 08:00 i dag, og tar det helt med ro... Vi har bestemt annenhver dag med tur og strandliv, så i dag blir det stranda igjen.
Det blir en kjapp tur til supermarkedet, hvor vi treffer på et koselig, ungt par som vi "kjenner" igjen fra flyturen. De forteller at de har leid hester, og ridd langs stranda, i tillegg til snorkling. Vi sier at snorkling prøvde vi i går, men ellers har vi ikke helt kommet i gang ennå... :) Det er nok det at vi vet at vi har et "hav av tid", og derfor ikke stresser, men tar det litt som det kommer...


Vannet holder 26 grader i dag, og det føles som fløyel mot varme kropper. I dag blir det mest å holde seg under parasollene, med bøker og musikk i ørene... I 16-tiden føler vi oss fornøyd, og rusler tilbake til hotellet, hvor vi tar en kjapp dusj og litt dagbok-skriving, mens vi venter på Apollo-besøket, som kommer innom vårt hotell kl. 17.


Vi melder oss på "Chichen Itza"-tur til søndag. Det er frammøte kl. 07:00 på "Riviera Maya"-hotellet. Ta med badetøy og håndkle. Lunsj er inkludert, men ikke drikke. Vi melder oss også på turen "Coba & Pac-Chen", som går på tirsdag. Her er alt inkludert. Vi må gå i joggesko, men trenger ikke langbukser. Her skal vi også ha med badetøy, siden vi skal bade i underjordiske kilder.  Vi får også fortalt Maria - Apolloguiden - at vi ikke skal være med tilbake til Norge, men reise videre gjennom Mexico. Ho synes det høres kjempespennende ut, og sier hun misunner oss... Ho ber oss bekrefte det igjen et par dager før avreise.


Favoritt internett-kaféen @msterdam

Så er det igjen klart for internett-kafé og middag ute. Vi har vært billige i drift før i dag, og i kveld har vi lyst til å spise meksikansk. Vi går rett til stamplassen vår av internett-steder;  "@msterdam", som ligger i resepsjonen til et hotell midt i hovedgata. Her er det kun seks maskiner, og en behagelig bakgrunnsmusikk, på normalt volum.


Etter diverse mailer, bærer det rett til "Panchos", - en meksikansk restaurant med stil... Vi sitter i en forgård - hagen til et hotell, med store, gamle trær, hvor grenene henger ned over oss. Ekstra koselig er det at de har hengt lykter i trærne. Ved siden av oss er det et lite svømmebasseng, og en bru fører over til toalett-avdelingen. 


Valget av mat faller på "Ensiladas" med tomatkylling, og fargen på kyllingen ser nesten ut som kokt laks. Det er fem ruller (tortillas), som ligger tett i tett, med løkringer og smeltet ost rundt.  Vi får gratis vin, siden vi har med "korta" vi har fått utlevert da vi vandret forbi på utsiden her tidligere i uka. Det smaker kjempegodt, men ikke veldig sterkt til å være meksikansk. Vi blir underholdt av en liten gjeng maya-indianere, som har med seg gitar, panfløyter, ukulele og cangas...


Vi avslutter kvelden med en iste og en cappucino på kaffebaren vår "Coffee House", og spaserer litt i gatene og ser på livet... Vel hjemme igjen i 23-tiden er det ingen som orker å lese på senga...Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page